Header Search
Han lever i evighet- men får inte bli kär

Han lever i evighet- men får inte bli kär

Skrivet den : 13 Mar 2018

Tom Hazard bär på en hemlighet. Under sin 41-åriga yta har han levt i århundraden – han åldras bara ett år var 14:e år. Det finns fler på jorden som han, men det är livsfarligt för dem att avslöja sig. Tom försöker smälta in och dölja sitt förflutna, och det är en sak som är förbjuden för honom: Att bli kär. Det har hänt en gång, och någonstans i världen har han en dotter som är som han.

Historieläraren (How to Stop Time) är en storslagen roman som rör sig genom häxjakternas era via 1920-talets jazzålder i Paris fram till i dag. Det är en bitterljuv roman, om att förlora och även finna sig själv. Om tidens gång, kärlekens villkor, och om att det ibland kan ta minst en livstid att lära sig att leva. Boken är samtidigt fyndig med typiskt brittiskt bett i replikerna.

Boken filmatiseras nu i år med Benedict Cumberbatch (”Sherlock”) i huvudrollen och som producent. Matt Haig är en av hedersgästerna vid årets Bokmässa i Göteborg.

Matt Haig (f. 1975) har tidigare skrivit Skäl att fortsätta leva och Människorna. Han har även skrivit barnböcker och är rikligt prisbelönad (The Blue Peter Book Award, the Smarties Book Prize). Hans böcker har översatts till 30 språk.

Historieläraren är en vacker och nödvändig bok. Jag känner mig lyckligt lottad som har läst den. Den är magisk, fascinerande och bitvis väldigt sorglig.” /Marian Keyes

”Matt Haig är fylld av empati för människan, han ser både ljuset och mörkret som ryms inom oss och han använder hela färgskalan I sina historier.” /Neil Gaiman

Tags: , , ,


Kategori: Aktuellt