Header Search
Månadens erbjudande november

Månadens erbjudande november

Skrivet den : 1 Nov 2017

I november flyttar vi oss tillbaka till fyrtiotalet och tipsar om två gripande och välskrivna titlar. Båda bygger dessutom på verkliga händelser.

Irena Sendler var en polsk socialarbetare som själv räddade 2500 barn ur Warszawas getto. Hon smugglade ut dem i portföljer, likkistor och jutesäckar och såg till att de, med nya identiteter, hamnade i familjer som tog hand om dem. Deras gamla ID-handlingar gömde hon under ett äppelträd, så att de skulle kunna hitta sina familjer efter det att kriget var slut. Föga anade hon att nittio procent av barnen skulle vara föräldralösa efter krigsslutet.

I Nerverna får vi följa en familj i sönderfall, i ett Folkhemssverige som inte lämnade plats för dem som avvek. Det är en tidlös berättelse om plikt och äktenskap, om var gränsen för det mänskliga går, och vad som återstår när man passerat den.

Sist bjuder vi på en smula juldramatik! Astrid Lindgren tolkar en gammal berättelse om Räven och Tomten, och tillsammans med Eva Erikssons underbara illustrationer blir det en riktigt magisk julsaga!

Tags: , , , , , , , , , ,


Kategori: Aktuellt