Header Search
Mma Ramotswe är tillbaka!

Mma Ramotswe är tillbaka!

Skrivet den : 13 Apr 2017

Alexander McCall Smith är inte bara aktuell med sin senaste bok i serien Damernas detektivbyrå – Precious och Grace – och pocketutgåvan av Kvinnan som gick i solskenet. Han kommer till Stockholm med sin populära orkester The Really Terrible Orchestra, för att spela på Musikaliska i Stockholm den 3 juni. Det blir även ett scensamtal med vännen Ingalill Mosander på Norstedts café den 1 juni.

I Precious och Grace träffar vi återigen vännerna, allmänt kända som Mma Ramotswe och Mma Makutsi på Damernas detektivbyrå. I  åratal har de hjälpt till att reda ut problem tillsammans. Men deras senaste uppdrag tar dem åt olika håll, och båda är envist övertygade om att deras eget spår är det rätta. Ska vänskapen klara konflikten och kan det förflutna vara det enda sättet att möta framtiden? Det är upplagt för en laddad historia i botswansk sommarhetta!

Sagt om tidigare böcker i serien:
”Det här är den femtonde boken om Mma Ramotswe och hennes detektivbyrå i Botswana. Och jag tröttnar aldrig. Det känns som att återknyta kontakten med en sympatisk, saknad nära vän.” – Ingalill Mosander, Aftonbladet om Den stilige mannens kafé deluxe

”När jag har läst färdigt den senaste boken i serien om Damernas Detektivbyrå känns det lite sorgligt. Det är precis som att ta avsked av riktigt goda och trevliga vänner.” – Ingeborg Ahlander, Nerikes Allehanda om Små skavanker på skönhetssalongen

”McCall Smith bjuder på samma goda kvalitet som alltid.” -Kerstin Matz, BTJ om Små skavanker på skönhetssalongen

Alexander McCall Smith (född 1948, i Zimbabwe) bor i Edinburgh med sin hustru Elizabeth. I Sverige är han främst känd som författaren till succéserierna om Damernas detektivbyrå, men även serier som Filosofiska söndagsklubben, Professor von Igelfeld och böckerna om livet på Scotland Street 44.

Tags: , , , ,


Kategori: Aktuellt