Header Search
Personligt från en far till sin yngsta dotter.

Personligt från en far till sin yngsta dotter.

Skrivet den : 8 Apr 2017

Karl Ove Knausgård har skrivit fyra årstidsböcker- ett slags personlig encyklopedi skriven av en far till sin yngsta dotter, varav Om hösten är den första, med dedikationen Brev till en ofödd dotter. Här beskriver han i korta nedslag tillvaron så som den ter sig för honom – livets små mirakel och stora vardagligheter, med illustrationer av konstnären Vanessa Baird.
I Om vintern, som innehåller bilder av Lars Lerinändras dedikationen till Brev till en nyfödd dotter och den tredje delen Om våren, är en roman om livets begynnelse, om ljuset men också om mörkret. I romanen ingår också flera målningar av den uppmärksammade svenska konstnären Anna Bjerger.

Om sommaren är den fjärde och avslutande delen av Karl Ove Knausgårds årstidsböcker. Här finns en dagbok där små händelser i familjens liv registreras mot allt vad en sommar kan väcka till liv: tankar, minnen och längtan. Men här finns också en berättelse frambringad av en fyrtiosju år gammal norrman bosatt i Sverige som handlar om en sjuttiotre år gammal kvinna som en gång tvingades fatta ett ödesdigert val.

Om sommaren ges ut den 18 maj.

Tags: , , , , , , , , ,


Kategori: Aktuellt