Header Search
Thriller baserad på en verklig händelse

Thriller baserad på en verklig händelse

Skrivet den : 1 Jun 2018

När du vänder dig om, är baserad på en verklig händelse om en kvinna i spelvärlden som blir utsatt för en brutal attack via sociala medier.

En lika välskriven som högaktuell spänningsroman, denna sommar när vi pratar om kvinnohat som aldrig förr. Mycket av det som förövaren i boken uttrycker är hämtat från verkliga forum och mejl som Pernilla Ericson och hennes kollegor själva har fått motta.

En vilt främmande, berusad man tar sig in i en kvinnas hem på Södermalm i Stockholm, och våldtar henne brutalt. Polisen kan gripa mannen på plats. Det hela verkar först vara ett enkelt fall, men utredningen faller ihop som ett korthus. Det fanns en skriftlig inbjudan, och mannen går fri.

När polisen börjar gräva hittar de ännu en snarlik anmälan. Det här blir upptakten till en utredning som helt saknar motstycke: grova våldtäkter med förövare som inte kan dömas.
Skräcken sprider sig. Specialteamet Erlagruppen med polisen Liv Kaspi i spetsen återförenas och uppdraget sätter gruppens medlemmar på prov i en jakt på förövare som förföljer och terroriserar kvinnor. Liv Kaspi kämpar samtidigt med sitt privatliv. Hon har vågat älska en man med bakgrund i den undre världen men kan hon lita på honom?

”Den sanna berättelsen som ligger till grund för den här boken fick mig att kasta ett bokmanus och helt börja om. Det var gränslösa trakasserier, där män manipulerades till att bli förövare. Jag skrev en bok som i grunden handlar om kvinnohat, och researchen gav mig kalla kårar. Vi pratar mycket om Incelrörelsen, men kvinnohatet sjuder även i svenska forum,” säger Pernilla.

”Aktualiteten i denna spännande berättelse, hur sårbara vi är i sociala media och Pernillas språk i en magisk kombination. Det var helt omöjligt att lägga ifrån sig manus när jag först fick det i min hand, jag sträckläste,” Celine Hamilton, förläggare.

Tags: , , ,


Kategori: Aktuellt