Header Search
Ny del i Ken Folletts fantastiska Katedralserie!

Ny del i Ken Folletts fantastiska Katedralserie!

Skrivet den : 3 Okt 2017

Du har väl inte missat Ken Folletts fantastiska böcker om katedralen i Kingsbridge?

Historien tar sin början i Svärdet och spiran där vi i ett medeltida England möter priorn Philip och hans byggmästare Tom i deras gemensamma projekt: att bygga kristenhetens högsta katedral. Samtidigt som bygget växer sig allt högre, pågår det mänskliga livet som alltid, med kärlek, åtrå, nyfikenhet, avundsjuka och hat.

I andra boken, En värld utan slut,  återvänder vi 150 år senare till Kingsbridge. Det är nu 1300-tal och staden har blivit ett blomstrande handelssäte, vars välmåga nu hotas av stora händelser – digerdöden, hundraårskriget – och små: interna slitningar i klostret och köpmannagillet. Precis om i föregångaren ställs vetgirighet och fördomsfrihet mot maktlystnad och inskränkthet i en mustig, underhållande och våldsam krönika över människolivet i en medeltida stad.

Äntligen kommer nu fortsättningen Den eviga elden, där vi kliver in i Elisabet I:s England- en turbulent tid då övriga Europa vänder sig emot England och där Mary Stuart bidar sin tid i Paris. Vi följer Ned Willard som är på väg tillbaka till hemstaden Kingsbridge. Än har han ingen aning om att det kommande året, 1558, ska vända upp och ned på hans eget liv, och förändra Europa för all framtid. Stadens mäktiga katedral tornar upp sig över en befolkning delad av religiös extremism och hat, där högt hållna principer ständigt krockar med vänskap, lojalitet och kärlek. Ned finner sig plötsligt stå på motsatt sida i konflikten som kvinnan han drömmer om att gifta sig med, Margery Fitzgerald.

De första två delarna finns i storpocket, och den sista delen är inbunden- alla i en snyggt enhetlig formgivning. Perfekt present till Fars dag!

Tags: , , , , , , , ,


Kategori: Vi tipsar