Header Search
Theorin skriver fantasy för 9 år och uppåt!

Theorin skriver fantasy för 9 år och uppåt!

Skrivet den : 2 Jun 2018

Missa inte det nya, unika fantasy-epos som Johan Theorin skriver för mellanåldern! Vi känner honom sedan tidigare genom hans rysare för vuxna som alla utspelar sig på Öland, men här ger han sig i kast med 1300-talets Sverige i en värld fylld av krig och maktkamp och där hwitrer, feer och lindormar var lika verkliga och farliga som digerdöden.

I fjällborgen Salajak vaknar det kungliga hwitergardet och sträcker ut sina lädervingar efter den långa vinterdvalan. Ristin och de andra i gardet flyger upp över Salajak för att välkomna de hundra hwiterkrigare som återvänder hem från människornas värld med kött. Färskt kött … Samtidigt rymmer de tre bröderna Egg från sin småländska gård för att ansluta sig till krigshären som ska stoppa hwitrernas illdåd. Mellanbrodern Niklis vill bli knekt och storebrodern Samuel, dråparen, har en dröm om att bli riddare. Lillebrodern Jöran vill mest att bröderna ska återvända hem, innan fru Död möter dem alla.

Runt krigshären som tågar mot fjällen i norr sammanflätas olika öden, och oundvikligen dras de mot den bottenlösa avgrund bortom Salajak där Hel härskar – Jarmaland. En värld av mörker och is.

Tags: , , ,


Kategori: Vi tipsar